Coneixement compartit per a la competitivitat global de les Balears

 

 
 
 
 
 

IMPULSA BALEARS situa les illes a la posició 173 del rànquing de competitivitat global integrat per 264 regions de la UE-28


La fundació aborda en el primer i|meeting de l’exercici el repte de reposicionar l’arxipèlag davant d’un centenar d’agents regionals i presenta i|global, el nou recurs insígnia d’IMPULSA BALEARS

 

PALMA · Les Balears se situen en la posició 173 del rànquing de competitivitat global integrat per 264 regions europees. Aquest resultat, que deriva de la darrera actualització de l’índex de competitivitat global d’IMPULSA BALEARS · i|ICG, confirma que les illes han escalat dues posicions respecte del mesurament efectuat l’any 2014 (posició 175) i un total de nou respecte del corresponent a l’any 2011 (posició 182). No obstant això, la posició de l’arxipèlag revela una puntuació agregada de l’índex que segueix sent inferior a la mitjana europea i que, si bé ha tendit a incrementar durant el darrer trienni, no ha permès a les illes abandonar el tram de competitivitat ‘baixa’, ni retallar la distància que mantenen respecte de la regió europea líder, títol que ha recaigut novament a Estocolm.

La fundació ha iniciat el calendari anual d’activitats amb un i|meeting que, sota el títol ‘Reposicionar les Balears, un ofici d’estrategues’, ha reunit un centenar d’agents econòmics i socials. A la jornada hi ha intervingut el director tècnic de la fundació, Antoni Riera, després que obrís l’acte María José Maciá, directora territorial de Banco Santander, que ha actuat com a patró-amfitrió de la jornada, que ha estat clausurada per la presidenta del Govern, i també presidenta del Patronat de la Fundació Impulsa Balears, Francina Armengol. A la seva intervenció, Antoni Riera ha emplaçat a traçar una estratègia de competitivitat global orientada a reduir els diferencials que les illes mantenen en pilars clau de la competitivitat respecte de les regions europees que gaudeixen d’un nivell de renda similar.

L'i|meeting d’avui ha propiciat, així mateix, la presentació d’i|global, el primer recurs de vigilància continua a través del qual la fundació pretén facilitar el plantejament i avaluació de directrius estratègiques orientades a abordar el reposicionament competitiu de l’arxipèlag. Amb aquesta finalitat s’ha desenvolupat un monitor d’abast ampli que permet als agents regionals activar dos nivells de vigilància, connectar-se a quatre canals de monitorització distints i valorar, en aquesta edició de llançament, la situació, evolució i posició de les illes en 45 factors crítics per fixar objectius de creixement i presència exterior, així com per establir prioritats al voltant del teixit productiu i distintes palanques estratègiques.

 

Accedeix a la i|notícia completa

Dijous, 1 febrer 2018

 

Títol
Títol
Data
Data