Coneixement compartit per a la competitivitat global de les Balears

 

 
 
 
 
 

El patronat de la Fundació IMPULSA BALEARS posa disposició dels agents econòmics i socials nous recursos per monitoritzar el posicionament competitiu de les illes.

El Govern reconeix la capacitat de l'entitat impulsada per CAEB per contribuir a la transformació productiva de les Illes  

Carmen Planas: "La voluntat de CAEB és afavorir la millora de la competitivitat i contribuir així perquè la nostra societat pugui avançar cap a un futur de major prosperitat"  

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assumit avui la presidència de la Fundació IMPULSA BALEARS, en la reunió del patronat en què s'han aprovat els plans d'actuació de l'entitat per al pròxim any i el pressupost previst, entre d'altres.

La presidenta de la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB), Carmen Planas, ha agraït a la presidenta del Govern "que hagi acceptat el seu oferiment de cessió durant un any de la presidència de la Fundació IMPULSA BALEARS, com a prova de la voluntat de CAEB d'afavorir la millora de la competitivitat i contribuir així a que la nostra societat pugui avançar cap a un futur de major prosperitat ".

Planas ha assenyalat que "Impulsa treballa amb voluntat de permanència en el temps, més enllà de la conjuntura política, i decidida a potenciar la sinergia publicoprivada, i així ha de seguir treballant".

Per la seva banda, el conseller de Treball, Iago Negueruela, ha destacat el paper d'aquesta entitat com a "plataforma de coneixement estratègic i d'interacció regional, pel que fa a l'anàlisi de l'actual sistema econòmic i productiu que faciliti la millora de la competitivitat i la transformació cap al model productiu en el qual treballa l'Executiu ", basat en la innovació i el coneixement. Per aquest motiu, ha explicat el conseller, el Govern continuarà donant suport a la Fundació IMPULSA BALEARS".

També assisteix a la reunió el conseller de Treball, que incideix en la restitució del Consell Econòmic i Social pel seu “paper transcendental en l’anàlisi del model econòmic”

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assumit avui la presidència de la Fundació Impulsa Balears, en una reunió de patronat en què s’han aprovat els plans d’actuació de l’entitat pel pròxim any i el pressupost previst, entre d’altres.
 
El conseller de treball, Iago Negueruela, ha destacat el paper d’aquesta entitat  com a “plataforma de coneixement estratègic i d’interacció regional, pel que fa a l’anàlisi de l’actual sistema econòmic i productiu que faciliti la millora de la competitivitat i la transformació cap al model productiu en què treballa l’executiu”, basat en la innovació i el coneixement.
 
“Per aquest motiu, ha explicat el conseller, el Govern continuarà donant suport a la Fundació Impulsa Balears, tot i que no realitzarà cap aportació econòmica al llarg de 2016”.
 
En aquest sentit Negueruela ha volgut ressaltar la restitució futura del Consell Econòmic i Social, en compliment dels acords de governabilitat, com a “òrgan rellevant en el disseny de les polítiques econòmiques, que facilita el diàleg i que mai hauria d’haver desaparegut”.
 
La presidenta de la Confederació d’Associacions Empresarials de Balears (CAEB), Carmen Planas, ha agraït a la presidenta del Govern “que hagi acceptat el seu oferiment de cessió durant un any de la presidència de la Fundació Impulsa Balears, com a prova de la voluntat de CAEB d’afavorir la millora de la competitivitat i contribuir així a que la nostra societat pugui avançar cap a un futur de major prosperitat”.
 
Planas ha assenyalat que “Impulsa treballa amb voluntat de permanència en el temps, més enllà de la conjuntura política, i decidida a potenciar la sinergia público-privada, i així ha de seguir treballant”.
 
Nova eina per mesurar la competitivitat
 
La Fundació Impulsa Balears ha presentat avui l’eina i|ICG, que és un índex de competitivitat global elaborat d’acord a metodologies internacionals de referència i que serveix per a mesurar la posició competitiva de les Illes Balears en el conjunt de les regions de la Unió Europea.
 
Segons la darrera actualització d’i|ICG Balears ocupa la posició 175 del ranking de competitivitat global, integrat per 263 regions de la UE, el que demostra que les Illes han recuperat set posicions des de 2011.
 
La utilització d’aquesta eina pot servir per facilitar la presa de decisions als agents econòmics i socials, a l’hora de fixar objectius d’àmbit global que puguin incidir en la qualitat de vida de la població.
 
El Govern de les Illes Balears i la CAEB van constituir la fundació el 26 setembre 2014.Entre la resta de patrons hi ha el Grup Palmaplanas, Barceló Hotels & Resorts, la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca, Artiem Fresh People Hotels, Hiper Centre, Globalia Corporació Empresarial, Garden Hotels, Clínica Juaneda, Grup Policlínica, THB Hotels, Hotels Idiso Distribució, Viva Hotels i Resorts, Meliá Hotels International, Riu Hotels & Resorts, Sampol Enginyeria i Obres, Productes Fontanet, Grup Empreses Alonso Marí, Iberostar Hotels & Resorts i Pousadas MAC.
 

 

Dijous, 24 desembre 2015

 

Títol
Títol
Data
Data