Coneixement compartit per a la competitivitat global de les Balears

 

 
 
 
 
 

The Global Competitiveness Report 2016-2017


Fidel a la seva cita, el World Economic Forum ha actualitzat el rànquing de competitivitat format per un total de 138 països del món. Els resultats permeten fer un seguiment dels principals impulsors de la productivitat –i, per extensió, dels determinants de la prosperitat nacional–, al mateix temps que guien el plantejament de noves reformes en l’àmbit de la innovació, el talent i l’eficiència dels mercats, les quals són fonamentals per afrontar els reptes que l’entorn actual imposa.

Des d’aquesta perspectiva, Espanya se situa a la posició 32 y puja, així, un esglaó respecte de la que va obtenir en l’edició anterior de l’informe. Les puntuacions obtingudes en els pilars d’infraestructures i mida de mercat afavoreixen el resultat nacional, que segueix altament condicionat pel deteriorament de l’entorn macroeconòmic i la baixa performance en el desenvolupament del mercat financer i l’eficiència del mercat laboral. El rànquing mundial segueix liderat per Suïssa, Singapur, Estats Units, Holanda i Alemanya.

The Global Competitiveness Report 2016-2017

Institució

World Economic Forum

Autor

Schwab, K. (Editor); Sala-i-Martín, X. (Director)

i|iniciativa

Competitivitat global

Any

2016

Periodicitat

Anual

Resum

The Global Competitivenees Report 2016-2017 determina i analitza la posició competitiva de 138 països del món. Els resultats obtinguts s’emmarquen en el context econòmic actual, assenyalen els factors determinants de la competitivitat nacional i permeten establir tota una sèrie de recomanacions per tal de millorar-la.

 

Així mateix, formen part del contingut de l’informe diferents tipus de rànquings, mapes i fitxes individualitzades per a cadascun dels països inclosos a l’estudi.

 

Referència bibliogràfica

Schwab, K.; Sala-i-Martín, X. The Global Competitiveness Report 2016-2017. Ginebra (Suiza): World Economic Forum, 2016.

URL

https://www.weforum.org/reports/the-global-competitiveness-report-2016-2017-1

PDF

http://www3.weforum.org/docs/GCR2016-2017/05FullReport/TheGlobalCompetitivenessReport2016-2017_FINAL.pdf

Dissabte, 15 octubre 2016

 

Títol
Títol
Data
Data