Coneixement compartit per a la competitivitat global de les Balears

 

 
 
 
 
 

El 54,9% del ocupats de les Balears estan assignats a un lloc de treball no adequat al seu nivell formatiu


BQ Hoteles, Marriott International i THB Hotels debaten sobre la importància d’aprofitar el talent a una nova i|conferència d’IMPULSA BALEARS

 

PALMA · L’aprofitament del talent s’ha convertit en una via de progrés ineludible per impulsar la competitivitat global de les Balears. No en va, assegura que qualsevol iniciativa duita a terme per les empreses en matèria d’eficiència o d’innovació es tradueixi en una millora efectiva de la productivitat i incrementi, per tant, la capacitat de crear valor. Actualment, el teixit regional afronta un desequilibri per escassetat de competències en el tram mitjà de l’estructura de qualificacions, atès que la força laboral tan sols cobreix el 54% de la demanda empresarial. Aquest fet conviu amb els desequilibris per inadequació de competències que afecten, actualment, a l’assignació del capital humà de l’arxipèlag. Des d’aquesta perspectiva, el 54,9% dels ocupats estan assignats a un lloc de treball no adequat al seu nivell formatiu.

Aquests resultats, que deriven de la darrera actualització d’i|talent, han estat presentats aquest matí en una nova i|conferència que, sota el títol Pitjant l’accelerador del talent: el turisme en el carril de la ‘pole’, ha estat introduïda per Maria Frontera, presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca, entitat que ha assumit el rol de patró vigilant d’aquesta actuació de la Fundació.

Així mateix, per aprofundir en aquesta qüestió, la Fundació ha comptat, en aquesta ocasió, amb la participació de María Isabel Marimón, directora d’operacions de BQ Hoteles, Óscar del Campo, complex general manager de Marriott International i Ana Zorita-Viota, directora de desenvolupament humà i excel·lència de THB Hotels. Tots els participants han coincidit en els reptes i les oportunitats d’aprofitar el talent per elevar els resultats de les respectives companyies i, per extensió, de la destinació balear.

¡IMPULSA BALEARS facilita la presa de decisions als actors regionals en matèria de talent i competitivitat difonent, avui, a través de la i|newsletter, núm. 25, un nou itinerari estratègic amb nous recursos, els quals estan disponibles a www.impulsabalears.org.

 

Accedeix a la i|notícia completa

Dimarts, 12 novembre 2019

 

Títol
Títol
Data
Data