Coneixement compartit per a la competitivitat global de les Balears

 

 
 
 
 
 

Posició competitiva de les Balears 2017

Lletra/letra:

Reposicionar les Balears entre les regions europees més pròsperes demanda el traçat d’una estratègia de competitivitat global que aposti, definitivament, pels impulsors de l’eficiència regional.

 

 

Les Balears milloren la posició competitiva en un rànquing en què les regions líders pugen el llistó.

Les illes se situen en la posició 173 del rànquing de competitivitat global format per 264 regions de la UE-28. Aquest resultat, obtingut a través de la darrera actualització de l’índex de competitivitat global (i|ICG), confirma que l’arxipèlag ha escalat dues posicions respecte del mesurament efectuat l’any 2014 (posició 175) i un total de nou respecte del corresponent a l’any 2011 (posició 182). 

Així mateix, el guany de posicions també es posa de manifest respecte de les regions europees més avançades, generalment associades als països de l’anterior UE-15, entorn en què les illes se situen en el lloc 161 de 207 regions. Aquest resultat ha suposat, també, una millora respecte dels dos mesuraments precedents i s’ha saldat amb l’ascens de tres i set llocs a la distribució, respectivament.

Amb tot, cal assenyalar que, des del punt de vista territorial, l’ascens en el rànquing de competitivitat global s’explica, fonamentalment, pel guany de posicions que les Balears han experimentat respecte d’altres regions espanyoles, atès que han remuntat dos llocs després d’avançar a Astúries (posició 175) i Castella i Lleó (posició 177). D’aquesta manera, les illes se situen, actualment, a la desena posició del conjunt format per les 17 comunitats i les 2 ciutats autònomes de l’entorn nacional.


  

 

  

 

© Fundació Impulsa Balears

i|posicionament és una publicació de la Unitat d’intel·ligència econòmica que gaudeix de la protecció dels drets de propietat intel·lectual en virtut del protocol 2 annex a la Convenció universal sobre dret d’autor. No obstant això,  certs extractes breus poden reproduir-se sense autorització amb la condició que s’esmenti la font.

Aquesta publicació i altres productes electrònics de la fundació es poden obtenir a www.impulsabalears.org, previ registre dels interessats, o sol·licitar-se a l’adreça de correu electrònic info@impulsabalears.org.

Publicat també en castellà.

Per accedir al text complet és necessari identificar-se com a usuari registrat o registrar-se aquí.


Com citar qualsevol informació o contingut d'aquesta i|publicació:
Fundació IMPULSA BALEARS. Posició competitiva de les Balears 2017. i|posicionament, número 4. Febrer 2018. Disponible a: <http://impulsabalears.org/index.php/ca/recursos/i-publicacions/i-posicionament/número-4>