Coneixement compartit per a la competitivitat global de les Balears

 

 
 
 
 
 

IMPULSA BALEARS participa en la presentació de l’especial d’Ultima Hora ‘Radiografia econòmica i social dels municipis de Mallorca’


IMPULSA BALEARS ha participat juntament amb el batle d'Inca, Sr. Virgilio Moreno, i empresaris del municipi a la taula rodona organitzada per Ultima Hora per presentar 'Radiografia econòmica i social dels municipis de Mallorca'. En base a les dades que deriven d’i|especialització pel municipi d'Inca, Riera ha posat en valor no només la contribució econòmica de la capital del Raiguer sinó la capacitat de crear riquesa d'empreses com Viva Hotels, Inca Centre Auto, Camper, Mármoles Valcaneras i OnesModa. De fet, Inca és, amb un valor afegit brut de 580,4 milions d'euros, el sisè municipi en importància econòmica de Mallorca i un dels que, durant els darrers vint anys, ha protagonitzat un dels majors processos de terciarització. Així ho constata la seva elevada especialització en serveis intensius en coneixement, com són l'educació, la sanitat o les activitats professionals, i l'aprofitament de la capacitat comercial que deriva de la posició central que exerceix Inca a la zona centre-nord de Mallorca, des de Marratxí fins Alcúdia.

 

Dimecres, 12 febrer 2020

 

IMPULSA BALEARS i IBAVI signen un conveni de col·laboració


IMPULSA BALEARS ha subscrit avui un conveni de col·laboració amb la Conselleria de Mobilitat i Habitatge, a través de l’IBAVI per desenvolupar accions de generació de coneixement compartit que contribueixin a afrontar els reptes de l'arxipèlag en matèria d'accessibilitat a l'habitatge, donat el seu paper determinant en la qualitat de vida i cohesió social de les illes i, en última instància, en la competitivitat global sostenible.

D'aquesta manera, la fundació estableix una nova relació en el marc d'i|aliances, la línia d'acció que persegueix establir i millorar les relacions de col·laboració amb altres institucions amb les que comparteix missió i objectius. Des d'aquesta perspectiva, es preveu desplegar un conjunt d'actuacions orientades a identificar les necessitats d'informació estratègica i donar suport a la generació de nous recursos de sensibilització i vigilància contínua.

En aquest marc, tant el director tècnic de la fundació, Antoni Riera, com el president de l'IBAVI, Sr. Marc Pons, han coincidit a assenyalar la necessitat d'actuar de manera global i holística, ja que els tradicionals mecanismes d'intervenció sobre els nuclis urbans plantegen limitacions importants. La innovació, en aquest àmbit, obre nous espais d'oportunitat a noves maneres d'entendre els nuclis urbans i també a noves formes d'intervenir.

 

Dimecres, 12 febrer 2020

 

IMPULSA BALEARS participa en el I Networking del Club d'Empresaris PIAF Majorque


IMPULSA BALEARS ha participat en el I Networking del Club d’Empresaris de la Plataforma d'Informació i Acompanyament Francòfon de Mallorca (PIAF), destinat a connectar empreses publicoprivades que operen a Mallorca i que volen expandir el seu negoci a l'illa o en els països francòfons europeus. El director tècnic de la fundació, Antoni Riera, ha impartit la conferència "Balears enfront un nou momentum competitiu" i ha posat de manifest les estretes vinculacions econòmiques i socials que les Balears mantenen amb França. Una trobada que ha reunit més de 100 empresaris, representants polítics, juntament amb el cònsol honorari de França, Sr. Michel Magnier, i el president de la PIAF, Sr. Freddy Calligaris.

En xifres, les Balears són la comunitat autònoma que acull el major percentatge de residents amb nacional francesa de l'Estat, al mateix temps que França és la quart quarta destinació en exportacions de bens de l’arxipèlag. Les exportacions de les illes a França superen els 262 milions d'euros, xifra que suposa un creixement del 162% en cinc anys. De manera semblant, les exportacions de serveis s'associen a un flux de 715.952 turistes francesos, l’únic dels principals mercats que ha crescut aquest any (5,4%).

Antoni Riera ha conclòs que el CEP "no només és un punt de trobada entre empresaris francesos i locals, sinó una oportunitat per aprofitar el coneixement, la tecnologia i el talent que s’amaga darrere les relacions comercials amb França».

 

Dijous, 30 gener 2020

 

IMPULSA BALEARS participa a la IV Trobada del Cercle d'Economia de Menorca


IMPULSA BALEARS ha participat a la IV Trobada d’Hivern del Cercle d’Economia de Menorca, on empreses menorquines representatives del sector hoteler (Artiem), nàutic (Sasga Yachts), bijuteria (Vidal Vidal), agrícola (Sa Cooperativa del Camp de Menorca) i innovador (Centre BIT Menorca) han compartit la seva experiència de negoci i els reptes de futur davant més de 200 alumnes de Batxillerat de l’illa. El director tècnic de la fundació, Antoni Riera, ha assenyalat la importància del capital humà a l’hora d’innovar, créixer, internacionalitzar-se i, sobretot, contribuir a la competitivitat global del territori en que operen aquestes i altres empreses.

 

Divendres, 31 gener 2020

 

Palma, Calvià, Eivissa, Son Servera i Alcúdia generen més de la meitat del valor afegit de l'hoteleria i restauració balear


IMPULSA BALEARS ha abordat el binomi territori-competitivitat a la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB)

 

PALMA · IMPULSA BALEARS ha intervingut avui matí en el Consell executiu de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), a l’objecte de compartir amb una nodrida representació de batles la importància que assumeix el territori en la formulació d’una proposta de valor orientada a l’impuls de la competitivitat regional. Des d’aquesta perspectiva, el director tècnic de la Fundació, Antoni Riera, ha assenyalat que «el territori determina com es gesta, acumula, combina i, finalment, es posa en valor el coneixement productiu que atresoram i, per tant, dota una bona part de la capacitat de reposicionar-nos respecte del nostre entorn competitiu».

Bona part de la sessió s’ha recolzat en els resultats que deriven d’una nova actualització d’i|especialització, l’eina que la Fundació posa avui a disposició dels actors regionals a través de la i|newsletter · Recurs destacat ‘Territori i competitivitat global, jugam?’.

 

Accedeix a la i|notícia completa

Dimecres, 29 gener 2020

 

Títol
Títol
Data
Data