Coneixement compartit per a la competitivitat global de les Balears

 

 
 
 
 
 

El Corte Inglés se suma al patronat d'IMPULSA BALEARS


Ambdues entitats subscriuen l’adhesió i assenyalen la importància d’«afrontar els reptes globals des del compromís amb el territori»

 

PALMA · La presidenta de la Fundació IMPULSA BALEARS, Carmen Planas, i el director de El Corte Inglés Alexandre Rosselló, José María Ramis, han formalitzat la incorporació del grup comercial al Patronat en un acte al qual també hi han assistit responsables de diferents departaments del centre i Antoni Riera, director tècnic de la fundació.

La incorporació de El Corte Inglés eleva part damunt de la quarantena els representants empresarials que formen part, juntament amb la CAEB i el Govern de les Illes Balears, del Patronat. Així mateix, la línia d’acció i|compromís aconsegueix, en paraules de Carmen Planas, «sumar a la massa crítica del projecte entitats d’abast nacional que, per la seva presència a les illes, mantenen una vinculació estreta amb la competitivitat global del nostre territori».

En aquesta tessitura, José María Ramis s’ha mostrat satisfet per la incorporació del grup a la fundació, atès que «el nostre model empresarial es basa fortament en principis que posen en valor la relació i el vincle amb l’entorn en què operam, per tal com ens permeten créixer de manera sostenible i responsable a tots els nivells». Des d’aquesta perspectiva, el compromís de El Corte Inglés amb les iniciatives estratègiques de la fundació es materialitzarà, segurament, tal com assenyala el seu representant principal, en les actuacions orientades a «l’activació de les noves palanques tecnològiques i d’innovació, no en va són clau per afrontar els reptes globals i assegurar nous rèdits econòmics i socials a nivell local».

 

Accedeix a la i|notícia completa

Dimarts, 16 juliol 2019

 

Una de cada deu empreses de Balears és d'alt creixement


Autovidal, Mac Hotels i Sampol Ingeniería y Obras comparteixen la seva experiència d’alt creixement a una nova i|conferència d’IMPULSA BALEARS

 

PALMA · Les Balears compten, actualment, amb l’existència de 467 empreses d’alt creixement, xifra que representa el 10,6% de les empreses de més de deu treballadors que operen amb seu a les illes. Així mateix, en aquest grup, s’hi inclouen un total de 46 empreses menors de cinc anys o ‘gaseles’, les quals assoleixen un pes reduït, de l’1%, sobre el teixit regional. Aquests resultats deriven de l’i|focus: El fenomen de l’alt creixement empresarial elaborat per IMPULSA BALEARS per identificar i monitoritzar les unitats empresarials de deu o més treballadors que aconsegueixen incrementar el nivell de facturació o ocupació a un ritme mitjà superior al 20% anual durant tres anys consecutius.

Les principals conclusions s’han exposat en el marc d’una nova i|conferencia que, sota el títol ‘Creixement empresarial i competitivitat: practicant el carpe diem’, ha comptat amb el suport d’ISBA com a patró amfitrió de l’acte. A l’objecte d’il·lustrar amb exemples reals el fenomen de l’alt creixement, la fundació ha comptat, en aquesta ocasió, amb la participació d’Andrés Vidal, director general d’Autovidal, Begoña Amengual, directora general de Mac Hotels i Fernando Sampol, director de contractació de Sampol Ingeniería y Obras.

Actualment, el 50% dels membres del patronato d’IMPULSA BALEARS amb seu a l’arxipèlag compten amb unitats de negoci en alt creixement. D’aquesta manera, 1 de cada 20 empreses que estan experimentant aquest fenomen a les illes formen part de la massa crítica de la fundació. Des d’aquest bagatge, i amb la finalitat de facilitar la presa de decisions als actors regionals, la fundació difon avui, a través de la i|newsletter, núm. 22, un nou itinerari estratègic amb nous recursos.

 

Accedeix a la i|notícia completa

Dijous, 27 juny 2019

 

DISSET CONSULTORS es converteix en actor col·laborador d'IMPULSA BALEARS


IMPULSA BALEARS avui a DISSET CONSULTORS a la seva xarxa d’actors col·laboradors. Amb aquesta nova relació, IMPULSA BALEARS dóna continuïtat a una de les figures desplegades al llarg d’aquest exercici des d’i|participació, la línia d’acció que fomenta la implicació d’empreses i entitats representatives del teixit regional en el desenvolupament dels recursos i activitats.

En aquesta ocasió, el recolzament de DISSET CONSULTORS en qualitat d’actor col·laborador es materialitzarà en la prestació de serveis de comunicació i publicitat vinculats a l’activitat ordinària de la fundació. El conveni de col·laboració, subscrit per l’actual presidenta d’IMPULSA BALEARS, Carmen Planas i Antoni Pons, director general de l’empresa, preveu una durada d’un any, prorrogable automàticament de forma successiva.

DISSET CONSULTORS és una empresa amb una àmplia qualificació i vint-i-cinc anys d’experiència en l’àmbit de l’empresa i la consultoria en comunicació de serveis globals i solucions avançades. Per això, compta amb un equip multidisciplinar de més de vint-i-cinc professionals amb experiència en projectes de comunicació nacionals i internacionals per a empreses de múltiples sectors i organismes i institucions públiques i privades. En els darrers anys la consultora ha iniciat la seva expansió internacional amb l’apertura d’oficina pròpia a l’Havana (Cuba) i, actualment, l’inici de noves operacions a Riviera Maya (Mèxic).

 

Dimarts, 11 juny 2019

 

IMPULSA BALEARS aborda la situació de les indústries culturals a l’ICIB


IMPULSA BALEARS ha participat a l’acte organitzat per la Conselleria de Cultura, Participació i Esports per abordar la situació de les indústries culturals en un moment en què s’ha materialitzat la creació de l’Institut d’Indústries Culturals de les Illes Balears (ICIB). En aquest marc, el director tècnic de la fundació, Antoni Riera, ha exposat els principals reptes i oportunitats que afronten els segments de la producció audiovisual i les arts escèniques, d’acord amb els informes elaborats per encàrrec de l’Associació de Productores Audiovisuals de les Illes Balears (APAIB) i Illescena, respectivament. En termes generals, s’ha destacat el notable dinamisme que presenten ambdós segments i el potencial emergent que atresoren per contribuir a l’impuls de la competitivitat de l’arxipèlag des d’una millora progressiva de l’eficiència i el reforçament de la col·laboració estratègica entre els principals operadors.

 

Dimarts, 18 juny 2019

 

IMPULSA BALEARS signa un conveni de col·laboració amb la UIB


IMPULSA BALEARS ha subscrit avui un conveni de col·laboració amb la Universitat de les Illes Balears (UIB) per desenvolupar accions de generació de coneixement estratègic que contribueixin a fer front als reptes de l’arxipèlag. D’aquesta manera, la fundació estableix una nova relació en el marc d’i|aliances, la línia d’acció que persegueix establir i millorar les relacions de col·laboració amb altres institucions amb les quals comparteix missió i objectius.

Des d’aquesta perspectiva, es preveu desplegar noves capacitats vinculades a l’aprofitament de les diferents disciplines acadèmiques i posar-les al serveis dels distints actors de la tetrahèlix regional (empreses, administració pública, investigació i agents intermedis). En aquest marc, tant la presidenta de la fundació, Carmen Planas, com el rector de la UIB, Llorenç Huguet, han coincidit en assenyalar que en un entorn de globalització creixent la competitivitat del territori resideix, de cada vegada més, en factors de tipus microeconòmic, get que atorga un rol destaca a la interacció entre les empreses i les universitats.

 

Dilluns, 3 juny 2019

 

Títol
Títol
Data
Data